Hozzávalók:

  • kb 20 dkg rebarbara szár
  • cukor ízlés szerinti mennyiségbenRebarbara leves
  • 1 darabka fahéj
  • 2 db csillagánizs

A rebarbara magas oxálsav tartalma miatt ajánlott a hemokromatózisos embereknek. Ugyanemiatt nagyon savanykás, elég sok cukor szükséges az elkészítéséhez.

A szárakat gondosan megtisztítjuk: lehúzkodjuk a szálkákat (mint a szárzellerről), kb. 2 centis darabokra aprítjuk, és cukros vízben megfőzzük a Epres rebarbara krémlevesfűszerekkel együtt. Vigyázat: a rebarbara nagyon gyorsan szétfő! Ez a leves hidegen a legjobb.

 

Ha a rebarbara szétfőtt, tehetünk a levesbe egy marék epret, egy kevés főzőtejszínt, és az egészet összeturmixolva illatos-finom levest kapunk, ami eperdarabokkal tálalható.