Hozzávalók 2 személyre:

  •     1 nagy lencsekonzerv
  •     1 fej vöröshagyma
  •     1-3 gerezd fokhagyma
  •     1 zöldpaprika
  •     50 g vaj v. olaj
  •     1-2 evőkanál curry
  •     40-60 g friss sajt
  •     só, frissen őrölt bors

A lencse levét leszűrjük,  a lencse levét megtartjuk, mert szükség lehet rá a végső állag beállításához. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát felaprítjuk (én a vöröshagymát reszelem, így finnyás gyermekem is megeszi, és egyben egyfajta sűrítő anyag is lesz belőle ), a fokhagymát átpréseljük. A paprika magházát eltávolítjuk, a paprikát nem túl apró kockákra vágjuk.

Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, megpároljuk a paprikát a reszelt vöröshagymával (max. 3 perc). A péppé zúzott fokhagymát a curryvel együtt rászórjuk. Beleöntjük a lecsöpögtetett lencsét, jól összekeverjük, és hozzáadjuk a sajtot. Puha túró, tejföl, esetleg tejszín is alkalmas a sajt helyett, mindegyiket kipróbáltam, talán a túróval a legfinomabb - vagy tejföllel cheeky?. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Ha túróval készítjük, szükség lehet egy kis lencse-lé hozzáadására.

Nagyon gyorsan elkészülő, friss ízű, kellemes étel, a lencsét egyébként nem kedvelők számára is élvezetes lehet!