Feltétként húsmentes fasírtokat készíthetünk:

  • zsemle - kenyér alappal,
  • főtt, darált zöldségekkel,
  • reszelt sajt hozzáadásával
  • gombával, vöröshagymával, fokhagymával
  • friss fűszernövényekkel
  • burgonyával (nyersen, vagy héjában főzve/sütve)

Lencsefasírt

  • Hozzávalók:
  • 1,5 csésze főtt lencse
  • 1,5 csésze főtt barna rizs
  • 1 csomag durvára vágott mandula
  • vöröshagyma
  • 2 evőkanál szójaszósz

A hozzávalókat összekeverve vagdaltszelet - pogácsa formát készítünk, zsemlemorzsában megforgatjuk, tepsibe téve megpároljuk.

Hozzávalók:

  • leveszöldség
  • barnarizs
  • paprika lekvár (sóban eltett darált pritamin)
  • fokhagyma
  • szárazon pirított szezámmag
  • só, bors, őrölt kömény, rozmaring, kurkuma

Öntet:

  • olaj
  • citromlé
  • fokhagyma turmix

Előkészítjük a leveleket (lemossuk, megszárítjuk), a rizst megpároljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket és a szezámmagot. Megtöltjük a leveleket, tűzálló tálba rendezzük és meglocsoljuk az olajos öntettel. Sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók:

  • 8 db paradicsom
  • 50 dkg fagyasztott kukorica
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 közepes főtt burgonya
  • só, borsikafű, fokhagyma

A burgonyákat a citromlével és a fűszerekkel összeturmixoljuk, ráöntjük a kukoricára. A paradicsomok szárral ellentétes végét levágjuk, kiskanállal kiszedjük a belsejét (ezt felhasználjuk pástétomhoz), az üregbe betöltjük a kukoricás masszát, ráhelyezzük a levágott "kalapot" és tálaljuk.