Tofus-spenótos pizza
Tofus-spenótos pizza
Hozzávalók
- 6 mini pizzatésztához:
300 g finomliszt
2 db tojás
60 g sütőmargarin
20 g élesztő
1 dl langyos tej
1 mk cukor
Só
- Spenótos feltéthez:
600 g friss spenót/300 g főtt,fagyasztott
280 g füstölt tofu
360 g reszelt sajt
300 g tejföl
3 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 ek olívaolaj
Só, bors
Elkészítés
- Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. Kelesztő tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, tojást, olvasztott sütőmargarint. Elkeverjük és hozzáadjuk az élesztős tejet. Addig keverjük, amíg a tészta az edény falától elválik.
- Szórjuk meg a tetejét, meg az alját is liszttel, takarjuk le és fél órán át langyos helyen kelesszük. Egy tepsit kenjük ki margarinnal. Lisztezett kézzel 6 mini gombócot formázzunk és nyomkodjuk a tepsibe. 15 percet hagyjuk kelni, majd süssük félkészre.
- Amíg sül a spenótot mossuk meg, szedjük ki a szárát, vágjuk apróra és olajon, sóval, borssal 1 gerezd fokhagymával pirítsuk meg. Ha puha, rakjuk félre.
- A tofut vékony szeletekre vágjuk fel. A tejfölhöz adjunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, olívát és keverjük el.
- Ha a pizza félig megsült, kenjük be a tejfölös szósszal ,tegyük rá a spenótot és a tofuszeleteket, majd szórjuk meg sajttal. Addig süssük, amíg a sajt rá nem pirul a tetejére.