< Vissza
Nyomtatás

Letölthető betegtájékoztatók

HBE betegtájékoztató a hemokromatózisról

Kérdések és válaszok a hemokromatózisról címmel jelent meg a Hemokromatózisos Betegek Egyesülete (HBE) által szerkesztett és kiadott betegtájékoztató kiadványunk, melyben közérthető módon tisztázunk alapvető kérdéseket a hemokromatózissal kapcsolatban.

EFAPH által szerkesztett tájékoztató lap

Az egyesület megalakulásakor az európai ernyőszervezet, az EFAPH támogatásával készült tájékoztató kiadvány, mely nagyon jó információs anyag.

Családtag (vérrokon) részére készített levél

A családtag (vérrokon) részére készített levél, melyben elmagyarázzuk, miért fontos kivizsgálni, milyen géneket örökölt.

A következő levél a Haemochromatosis Australia ötlete, kiadványa alapján készült, részben annak fordítása. Az ötlet nagyszerűségét az adja, hogy többen tapasztaltuk már, a rokonság hajlamos strucc módjára viselkedni, nem kívánja meghallgatni a kérésünket, hogy miért is kellene hemokromatózis szűrésre mennie. Ez a levél talán inkább jár sikerrel; nyomjuk a rokonunk kezébe, és olvassa majd el olyankor, mikor senki nem látja…

A hemokromatózis kiszűrését segítő tájékoztató háziorvosok részére

Az egyesület által kiadott tájékoztató anyag, mely a háziorvosok részére ad segítséget a hemokromatózis gyanújának felmerülésekor.

Tartalom