< Vissza
Nyomtatás

Receptek

Segítséget szeretnénk adni a hemokromatózisban ajánlott, vasszegény étrenddel kapcsolatos kérdésekben. Ez az étrend elsősorban a kezdeti kezelések idején nagyon fontos.

Mint azt az étrendi javaslatokban olvasható, kevés szárnyas és hal fogyasztása mellett elsősorban növényi eredetű ételeket ajánlott fogyasztani, mert azok vastartalma sokkal kevésbé tud felszívódni, így nem növeljük a vasraktáraink telítettségét.

Ha már a kezdeti kezeléseken túl vagyunk, vasraktáraink rendeződtek, akkor már csak minimális megszorítás szükséges: kerülni kell az alkoholt, a dohányzást és a birkapörköltet devil. De! Ha fontos alkalommal koccint a társaság, mi is nyugodtan megihatunk egy pohár pezsgőt. Viszont járjunk el kontrollra, hogy ha újra emelkedne a vasraktárainkban levő vas mennyisége, egy vérlebocsátással újra helyrehozhatjuk állapotunkat.

A következő kategóriákban kicsit újfajta ételek receptjeit olvashatjuk, azzal a céllal, hogy tovább bővülhessen a lehetőségek köre. Ne csak lecsó legyen a zöldség alapú étel laugh.

Megkérjük, hogy ha Ön alkalmasnak tűnő receptet tud ajánlani nekünk, feltétlen küldje azt el a kapcsolat ponton keresztül, hogy – dietetikussal való “engedélyeztetés” után – kitehessük ide. Előre is köszönjük!

Tartalom