Sárgarépakrémleves parmezánropogóssal
Sárgarépakrémleves parmezánropogóssal
Hozzávalók
150 g répa
150 g édesburgonya
tört színes bors
1+1 ek olívaolaj
Só
50 g vöröshagyma
500 ml zöldség alaplé
fél citrom reszelt héja
5 g kukoricakeményítő
100 ml tejszín
70 g reszelt parmezán
Elkészítés
- A répát és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk.1 ek. Olajjal, borssal, fél dl vízzel sütőzacskóba tesszük. A zacskót lezárjuk, megszurkáljuk, tepsibe rakjuk és 160 fokos tepsiben, 30 percig pároljuk.
- A hagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük. A párolt zöldséget rádobjuk, alaplével felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, reszelt citrommal meghintjük és felforraljuk. Botmixerrel krémesítjük, a keményítőt belehintjük. Hozzákeverjük a tejszínt.
- A sajtot bevonatos serpenyőbe szórjuk és eloszlatjuk benne. A serpenyőt fokozatosan közepesre hevítjük és ha sajt már aranybarna, lapos kanállal kiemeljük.