Reumatológiai kutatás

Szeretnénk felkérni Önt, vegyen részt egy orvosi-tudományos kutatásban.
FRISSÍTÉS!!
A járványhelyzet után újraindul a reumatológiai vizsgálat. A vizsgálatra Dr. Weidl Mártonnál lehet jelentkezni: a 06-70-678-5669 telefonszámon kedden, szerdán vagy csütörtökön 13:00 és 15:00 óra között. Kérjük, hogy más időpontban ne hívják Weidl doktort, nem tudja máskor felvenni a telefont.

Azok, akik már korábban jártak a Budai Irgalmasrendi Kórház Reumatológiai rendelésén Berényi doktornőnél, nem kell újra kitölteni az adatlapot, és a röntgent sem kell ismételni. Viszont senki sem jutott még el az ízületek ultrahangos vizsgálatáig, tehát biztosan el kellene menni még egyszer a rendelésre. Kérjük kedves olvasónkat, hogy amennyiben genetikailag igazolt hemokromatózisa van,  panaszoktól, vagy azok hiányától függetlenül jelentkezzen erre a vizsgálatra, segítse a hemokromatózisos betegtársakat azzal, hogy adataival támogatja a kutatást.

Elolvasom a teljes cikket “Reumatológiai kutatás”

Hemokromatózis és az ízületi bántalmak – Frissítés!

Frissítés 2019.09.21-én:

A zajló reumatológiai vizsgálatba eddig 13-an jelentkeztek be. Ez alulmúlja várakozásainkat. Kérjük, hogy ha meg tudja oldani, tegye meg saját maga és a többi betegtárs további, jövőbeli eredményesebb kezelése érdekében, hogy Ön is részt vesz a vizsgálatban.

Három alkalmat kell a vizsgálattal kapcsolatban tervezni:

  • a lenti, kitöltött kérdőívvel be kell menni az egyeztetett időpontban Berényi doktornőhöz a II. Árpád fejedelem útja 7. V. emeletre (térkép) , adatfelvételre és vérvételre (lehet enni előtte)
  • a doktornőtől kapott beutalóval el kell menni a Nagyvárad tér 2. alatt levő Országos Közegészségügyi Intézetben (térkép) található röntgen osztályra, ahol keddenként 8:00-13:00 óra között fogadják a studyban résztvevőket
  • a kapott eredményekkel vissza kell menni Berényi doktornőhöz, aki igény esetén a megfelelő kezeléseket felírja. A kezelések egyénileg zajlanak.

Ha nincsenek reumás panaszai, akkor is nagyon érdekes lehet a vizsgálatban való részvétele, hiszen fontos információt nyerhetnek az Ön adataiból.

Elolvasom a teljes cikket “Hemokromatózis és az ízületi bántalmak – Frissítés!”

Közvélemény-kutatás

Meghosszabbítva: A kérdőív 2015. szeptember 15-ig tölthető ki!!!

surveymonkey2

Kedves Olvasónk!

Az Európai Hemokromatózisos Betegszervezetek Föderációja, azaz a European Federation of the Associations of Patients with Haemochromatosis (EFAPH) egy nemzetközi közvélemény-kutatás keretében szeretné megtudni, hogy mi az emberek véleménye a hemokromatózis és a véradás kapcsán.

Elolvasom a teljes cikket “Közvélemény-kutatás”