Közvélemény-kutatás

Meghosszabbítva: A kérdőív 2015. szeptember 15-ig tölthető ki!!!

surveymonkey2

Kedves Olvasónk!

Az Európai Hemokromatózisos Betegszervezetek Föderációja, azaz a European Federation of the Associations of Patients with Haemochromatosis (EFAPH) egy nemzetközi közvélemény-kutatás keretében szeretné megtudni, hogy mi az emberek véleménye a hemokromatózis és a véradás kapcsán.

A kérdőívet a https://pt.surveymonkey.com/s/hemokromatozisesaveradas címen lehet elérni.

Mint azt néhány cikkünkben olvashatták oldalunkon is, a hemokromatózisos betegektől levett vérrel kapcsolatban különbözőképpen vélekednek Európában. Néhány országban felhasználják ezt a nem kevés vért, hogy ezzel is javítsanak a vérhiányon; van olyan ország, ahol ez hulladéknak minősül (mint Magyarországon).

Az Ön részvétele ebben a közvélemény-kutatásban azért fontos, hogy segítsen kialakítani egy egységes álláspontot, hogy a hemokromatózisos betegek vére felhasználható legyen-e az önkéntes véradókhoz hasonlóan.

A kérdőív eredményét a véradásban érintett egészségügyi szakemberek, intézetek és döntéshozók fogják felhasználni.

A kérdőív kitöltése nem több, mint 10 perc! A kitöltés anonim, az Ön válaszait bizalmasan kezelik, és a begyűjtött adatok kizárólag statisztikai elemzéshez lesznek felhasználva. Bárki kitöltheti a kérdőívet, nem csak a HBE tagjai, nem csak hemokromatózisos emberek; az Ön véleményére is kíváncsiak a szerkesztők! Nagy segítség, ha rászán 10 percet a kitöltésre. 2015. szeptember 15-ig lehet elérni a kérdőívet.

Megkérjük, hogy adja tovább ezt a kérdőív kitöltésére szóló meghívást a  mindenféle módon, hogy minél több ember véleménye döntsön az álláspont kialakításában. Család, barátok, ismerősök: mindenki véleményét várjuk!

Köszönjük!