2021. április 23: tavaszi közgyűlés online

Áprilisban megtartottuk évzáró közgyűlésünket. A 2020-as év a világjárvány miatt mindenütt szokatlan és rendkívüli helyzetet teremtett. Mindezek ellenére viszonylag sok minden történt az elmúlt évben. A beszámoló itt olvasható, a 2021-es eseményekkel és tervekkel együtt. A pénzügyi beszámoló ide kattintva érhető el. A közgyűlésen mindössze hatan voltunk, ami szomorú, és igazán sajnálhatják, akik nem tudtak bejelentkezni, mert sokat beszélgettünk a doktornővel, több kérdésünket megválaszolta, igazán kellemes esemény volt. A beszámolót elfogadtuk, a terveket is. Ismét felhívjuk a figyelmet az idei FotoFeXPO versenyre, melynek témája az öröklés. Várjuk tisztelettel a képeket május 10-ig!

2020. szeptember 28: 1. online közgyűlésünk

Egyesületünk a járványhelyzet miatt – sok más szervezethez hasonlóan – nem tudta megtartani szokásos márciusi közgyűlését, melynek kötelező pontja szokott lenni az éves beszámolók és a következő évi terv elfogadása.

A helyzetet csak tovább bonyolította, hogy az online közgyűlés érvényes megrendezéséhez hosszú harc árán jutottunk el. Köszönet a Rirosz elnökségének, akik hosszasan küzdöttek a megfelelő fórumokon, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a legtöbb szervezet alapszabálya nem készült fel arra, hogy online gyűlést tarthasson. Viszont amíg az egészségügyi veszélyhelyzet nem teszi lehetővé a személyes találkozást, addig az éves beszámolót sem tudjuk elfogadni és beküldeni az OBH felé. A haladék, amit kihirdettek, arra jó, hogy később (de ki tudja, mennyivel később) tartsuk meg a közgyűlést. Mint az élet igazolta, erre valójában éveket kellett volna várni.

Elolvasom a teljes cikket “2020. szeptember 28: 1. online közgyűlésünk”

Összefoglaló a december 4-i betegtalálkozóról

Szokásos év végi betegtalálkozónkat a járványhelyzet miatt online, a Zoom szoftver alkalmazásával tartottuk meg. Sajnálatunkra csak heten jelentek meg, de így is kellemes hangulatú összejövetel kerekedett.

Mivel online működik a szervezet, és fontos közölnivalóink nagyobb részét a hírlevélben, linkekkel együtt elküldtük, itt csak utalni kellett rájuk.

Az egyesület szempontjából legfontosabb hír az volt, hogy az előző (szept. 28, online) közgyűlésen megszavazott alapszabály módosításokat (lehessen online tartani a közgyűlést) változtatás nélkül elfogadta a bíróság, valamint a birosag.hu oldalon már az új székhelyünk van feltüntetve.

Nagyon fontos következménye a címváltozásnak, hogy ettől megváltozott az adószámunk: az utolsó számjegye 3-ról kettőre váltott. Ennek az az oka, hogy az új székhely másik NAV Igazgatósághoz tartozik.

Kérünk mindenkit, hogy az 1% felajánlásakor honlapunkról másolja az adószámot, mert ha hibás számot adnak meg, nem kapjuk meg a felajánlott összeget! Az új adószám: 18263972-1-42

Elolvasom a teljes cikket “Összefoglaló a december 4-i betegtalálkozóról”

A HBE 2019. novemberi ülésének összefoglalója

Mivel a tervek úgy szóltak, hogy 2019. december 31-ig el kell költöznie a SOTE klinikáinak a Kútvölgyi kórház épületéből, meghirdettük utolsó itteni közgyűlésünket november végére.

A közgyűlés előtti beszélgetés során már kiderült, hogy ugyan a klinika több része is elköltözött már, de épp a III. Belosztály nem fog idén költözni. Sőt – a dolgok jelenlegi állása szerint -, várhatóan még a következő, márciusi találkozónkat is itt fogjuk tartani.

Elolvasom a teljes cikket “A HBE 2019. novemberi ülésének összefoglalója”

Közgyűlés 2018. március 23-án

k2kDSCF1594

 

 

 

 

 

2018 március 23-án megtartottuk tavaszi közgyűlésünket. A márciusi közgyűlés funkciója az, hogy az előző évre vonatkozó éves működési és pénzügyi beszámolót az egyesület tagsága elfogadja, az új évre vonatkozó tervekkel együtt. 

Ábele Mária elnök az egyesület tavalyi működéséről számolt be.
A beszámoló pdf formátumban elérhető itt.

Elolvasom a teljes cikket “Közgyűlés 2018. március 23-án”

Ünnepélyes bejelentés: véradók lehetünk!

Megtartottuk szokásos, november végi közgyűlésünket. A szokásosnál kicsit izgatottabban készülődtünk, mert mérföldkő értékű bejelentéssel vártuk a tagságot, és meghívott vendégeinket:

  • Dr. Baróti-Tóth Klára – OVSz Minőségbiztosítási Igazgatója
  • Szabó Emese – újságíró, Magyar  Nemzet,  HáziPatika (hazipatika.com)
  • Dr. Cornides Zsuzsa  és
  • Dr. Fülöp Angéla – Budai Irgalmasrendi Kórház Reumatológia Osztály
  • Kurucz Virág – SOTE dietetikus
  • Dr Várkonyi Judit – a HBE tiszteletbeli elnöke

A közgyűlés megnyitójában Ábele Mária ismertette a nyári Világnap óta eltelt időszak legfontosabb híreit.

Elolvasom a teljes cikket “Ünnepélyes bejelentés: véradók lehetünk!”

2017. márciusi közgyűlés

Összefoglaló a 2017.03.31.-i közgyűlésről

Legfontosabb tennivalónk volt az egyesület 2016-os beszámolójának elfogadása. A végzett munkáról Ábele Mária számolt be, a pénzügyeket Mörtl Mária vezette elő. Csiki Károly beszámolt a Pécsi Ritka Napról, Kurucz Virág dietetikai tanácsait adta elő, Dr. Várkonyi Judit a hemokromatózissal kapcsolatos tényeket osztott meg velünk.

Elolvasom a teljes cikket “2017. márciusi közgyűlés”

2016. 11. 25. – Összefoglaló a közgyűlésről

DSCF7069kk

 

Várakozással érkeztünk az év végi közgyűlésre, mert Töreky Ilona dietetikus nyugdíjba vonulása óta nem járt nálunk dietetikus, pedig a gondolatok, kérdések bizony összegyűlnek két év alatt. Követjük a külföldi híreket, de mégis: a személyes kérdezés lehetősége és magyarázat már nagyon hiányzott.  Most jön egy dietetikus… smiley

Elolvasom a teljes cikket “2016. 11. 25. – Összefoglaló a közgyűlésről”