Betegtalálkozó 2023 november 25. 10:00

A találkozó programja:
  • Kurucz Virág összefoglalója az Írországban kiadott dietetikai könyvecskéről (mi is lefordítjuk, és tagságunknak kiadjuk a következő évben!), ünnepi étkezési javaslatokkal lát el bennünket
  • Vélemények és javaslatok a Világhét kapcsán
  • Az új honlap rövid áttekintése
  • Dr. Várkonyi Judit válaszol a jelenlevők kérdéseire
  • A jövő évben várható változások megbeszélése
A találkozó helyszíne: 1025 Budapest, Pusztaszeri út 91.
Szeretettel várjuk Önt és családtagjait, és mindenkit, aki találkozni szeretne velünk!
A közgyűlés helyszíne
1025 Budapest, Pusztaszeri út 91.
|

Hemokromatózis Világhét 2023

Június 1-től 7-ig tart a Hemokromatózis Világhét. Célunk a figyelem felkeltése, hogy minél többen megismerjék, halljanak a hemokromatózisról, és ezzel elérhessük, hogy senki se kerüljön súlyos vastúlterhelődéses állapotba. Időben diagnosztizálva és kezelve ez a betegség nem okoz egészségkárosodást. Elhanyagolva súlyos betegségek sorát, akár korai halált okozhat.

Kérjük mindenki segítségét a figyelemfelkeltésben.

Elolvasom a teljes cikket “Hemokromatózis Világhét 2023”

Egészségnap

Egyesületünk már korábban kigondolta, hogy az egészségnapokon, szűrőnapokon kellene megjelennünk felvilágosító anyagainkkal, mert itt jelennek meg olyan személyek, akik az egészségükre próbálnak vigyázni, és érzékenyek a figyelemfelkeltő akciónkra.

Elolvasom a teljes cikket “Egészségnap”

|

Betegoktatók versenye

m.mortl írása

Tudósítás a versenyről

2012 november 17-én (szombaton) került sor a Betegoktatók és Egészségnevelők III. Országos Versenyének elődöntőjére az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben, amire Várkonyi Judit és Töreki Ilona is beneveztek.

beok2

Négy szekcióban zajlott a versengés az elődöntőben és minden szekcióból 4-4 produkció jutott tovább a döntőbe. A versenyzők egészséggel kapcsolatos mondanivalójukat 10 percben adhatták elő, amit a zsűri nagyon szigorúan be is tartatott. Az értékelési szempontok között szerepelt a szakmai tartalom, a diák minősége, az előadásmód és az összbenyomás.

Elolvasom a teljes cikket “Betegoktatók versenye”