Fűszeres sütőtök krémleves
Fűszeres sütőtök krémleves
Hozzávalók
2 ek olaj
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk curry
0,5 tk őrölt szerecsendió
0,5 tk őrölt gyömbér
só, frissen őrölt bors
500 g sütőtök
500 ml víz/zöldség alaplé
1 dl főzőtejszín
Elkészítés
- Vágjuk ketté a vöröshagymát, aztán karikára.
- A sütőtököt hámozzuk meg és daraboljuk fel.
- Az összevágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a curryt, a gyömbért és a szerecsendiót, és ezekkel is pirítsuk egy keveset.
- Engedjük fel a vízzel/alaplével, adjuk hozzá a feldarabolt tököt, sót, borsot. A víz épp lepje el a felkockázott sütőtököt.
- Fedő alatt forraljuk, míg megpuhul, tegyük bele a fokhagymát, a tejszínt, forraljuk össze, és merülő mixerrel pürésítsük. Elég sűrű levest kapunk, de azért ne püré állagú legyen!
Megjegyzés, tipp
- Lehet egy kiskanál tökmagolajjal tálalni, vagy betétként pirított tökmagot tenni bele. Természetesen a klasszikus pirított kenyérszelet, zsemlekocka is megfelel, de így változatosabb.