Rebarbara leves
Rebarbara leves
A rebarbara magas oxálsav tartalma miatt ajánlott a hemokromatózisos embereknek, emiatt nagyon savanykás, elég sok cukor szükséges az elkészítéséhez.
Hozzávalók
20 dkg rebarbara szár
cukor (ízlés szerint)
1 darabka fahéj
2 db csillagánizs
eper (opcionális)
Elkészítés
- A szárakat gondosan megtisztítjuk: lehúzkodjuk a szálkákat (mint a szárzellerről), kb. 2 centis darabokra aprítjuk.
- Cukros vízben megfőzzük a fűszerekkel együtt. (Vigyázat: a rebarbara nagyon gyorsan szétfő!)
- Ha a rebarbara szétfőtt, tehetünk a levesbe egy marék epret, egy kevés főzőtejszínt, és az egészet összeturmixolva illatos-finom levest kapunk, ami eperdarabokkal tálalható.
Megjegyzés, tipp
- Ez a leves hidegen a legjobb.