Rebarbara leves

Rebarbara leves

A rebarbara magas oxálsav tartalma miatt ajánlott a hemokromatózisos embereknek, emiatt nagyon savanykás, elég sok cukor szükséges az elkészítéséhez.

Hozzávalók

  • 20 dkg rebarbara szár

  • cukor (ízlés szerint)

  • 1 darabka fahéj

  • 2 db csillagánizs

  • eper (opcionális)

Elkészítés

  • A szárakat gondosan megtisztítjuk: lehúzkodjuk a szálkákat (mint a szárzellerről), kb. 2 centis darabokra aprítjuk.
  • Cukros vízben megfőzzük a fűszerekkel együtt. (Vigyázat: a rebarbara nagyon gyorsan szétfő!)Rebarbara leves
  • Ha a rebarbara szétfőtt, tehetünk a levesbe egy marék epret, egy kevés főzőtejszínt, és az egészet összeturmixolva illatos-finom levest kapunk, ami eperdarabokkal tálalható.
    Epres rebarbara krémleves

Megjegyzés, tipp

  • Ez a leves hidegen a legjobb.