Sárgarépakrémleves parmezánropogóssal

Sárgarépakrémleves parmezánropogóssal

Hozzávalók

  • 150 g répa

  • 150 g édesburgonya

  • tört színes bors

  • 1+1 ek olívaolaj

  • 50 g vöröshagyma

  • 500 ml zöldség alaplé

  • fél citrom reszelt héja

  • 5 g kukoricakeményítő

  • 100 ml tejszín

  • 70 g reszelt parmezán

Elkészítés

  • A répát és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk.1 ek. Olajjal, borssal, fél dl vízzel sütőzacskóba tesszük. A zacskót lezárjuk, megszurkáljuk, tepsibe rakjuk és 160 fokos tepsiben, 30 percig pároljuk.
  • A hagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük. A párolt zöldséget rádobjuk, alaplével felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, reszelt citrommal meghintjük és felforraljuk. Botmixerrel krémesítjük, a keményítőt belehintjük. Hozzákeverjük a tejszínt.
  • A sajtot bevonatos serpenyőbe szórjuk és eloszlatjuk benne. A serpenyőt fokozatosan közepesre hevítjük és ha sajt már aranybarna, lapos kanállal kiemeljük.