Fiskesuppe
Fiskesuppe
Bergeni halleves kissé módosítva.
Hozzávalók
½ kg halszelet
1 kg halfej, halgerinc, stb.
20 dkg sárgarépa
1 db tojás
só, 4-5 egész bors, 3 babérlevél
liszt
2 dl tejföl
petrezselyemzöld, póréhagyma, snidling
Elkészítés
- Először készítsünk hallevet a halfejből, halgerincből és egyéb apróságokból. A lébe tegyük bele az egész borsot, a babérleveleket és sózzuk ízlés szerint.
- Amikor megfőtt, szűrjük le a levet, a szálkákon lévő halhúst fejtsük le, tegyük félre.
- A zöldséget a hallében főzzük meg. Ha puhára főtt, habarjuk be, majd tegyük bele a halszeleteket és főzzük kb. 10 percig.
- A végén vághatunk bele petrezselymet, kevés póréhagymát vagy snidlinget.
Megjegyzés, tipp
- Én főzök a hallébe egy fél hagymát is, azt azután kidobom a babérral együtt. Teszek bele egy kevés karalábét és egy kis fehérrépát is, de ügyelek arra, hogy ne legyen túl sok a zöldség. Bergenben természetesen lazacból készítik, de jó ez leves pontyból vagy harcsából is.