Currys lencse sajttal

Currys lencse sajttal

Hozzávalók

  • 1 nagy lencsekonzerv

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1-3 gerezd fokhagyma

  • 1 zöldpaprika

  • 50 g vaj v. olaj

  • 1-2 evőkanál curry

  • 40-60 g friss sajt

  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés

  • A lencse levét leszűrjük, a lencse levét megtartjuk, mert szükség lehet rá a végső állag beállításához.
  • A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát felaprítjuk (én a vöröshagymát reszelem, így finnyás gyermekem is megeszi, és egyben egyfajta sűrítő anyag is lesz belőle ), a fokhagymát átpréseljük.
  • A paprika magházát eltávolítjuk, a paprikát nem túl apró kockákra vágjuk.
  • Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, megpároljuk a paprikát a reszelt vöröshagymával (max. 3 perc). A péppé zúzott fokhagymát a curryvel együtt rászórjuk.
  • Beleöntjük a lecsöpögtetett lencsét, jól összekeverjük, és hozzáadjuk a sajtot. Puha túró, tejföl, esetleg tejszín is alkalmas a sajt helyett, mindegyiket kipróbáltam, talán a túróval a legfinomabb – vagy tejföllel cheeky?. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Ha túróval készítjük, szükség lehet egy kis lencse-lé hozzáadására.

Megjegyzés, tipp

  • Nagyon gyorsan elkészülő, friss ízű, kellemes étel, a lencsét egyébként nem kedvelők számára is élvezetes lehet!