Fiskesuppe

Fiskesuppe

Bergeni halleves kissé módosítva.

Hozzávalók

  • ½ kg halszelet

  • 1 kg halfej, halgerinc, stb.

  • 20 dkg sárgarépa

  • 1 db tojás

  • só, 4-5 egész bors, 3 babérlevél

  • liszt

  • 2 dl tejföl

  • petrezselyemzöld, póréhagyma, snidling

Elkészítés

  • Először készítsünk hallevet a halfejből, halgerincből és egyéb apróságokból. A lébe tegyük bele az egész borsot, a babérleveleket és sózzuk ízlés szerint.
  • Amikor megfőtt, szűrjük le a levet, a szálkákon lévő halhúst fejtsük le, tegyük félre.
  • A zöldséget a hallében főzzük meg. Ha puhára főtt, habarjuk be, majd tegyük bele a halszeleteket és főzzük kb. 10 percig.
  • A végén vághatunk bele petrezselymet, kevés póréhagymát vagy snidlinget.

Megjegyzés, tipp

  • Én főzök a hallébe egy fél hagymát is, azt azután kidobom a babérral együtt. Teszek bele egy kevés karalábét és egy kis fehérrépát is, de ügyelek arra, hogy ne legyen túl sok a zöldség. Bergenben természetesen lazacból készítik, de jó ez leves pontyból vagy harcsából is.